Koopprijs
€ 750.000,- k.k.
Status
Beschikbaar
Oppervlakte
119 m2

Eigenschappen

Aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3

Er zijn van die panden waar je kippenvel van krijgt in positieve zin…
In het hart van de oude binnenstad, gelegen aan een sfeervol plein met terrasjes, het carillon van de kerk dat op de achtergrond klinkt, het oude gemeentehuis, de statige gevels, echt Hollandsch Glorie!

“Schiedam heeft de ambitie om het aantal mensen in de binnenstad te verhogen. Hierbij wordt kunst ingezet om de stadspoorten te markeren. Zo kan Schiedam zich etaleren als stad waar creatieve ondernemers zich thuis voelen.” Goed nieuws dus voor dit MONUMENTALE HERENHUIS, want het leent zich uitstekend voor de combinatie wonen-werken! De ruimte op de begane grond kan gebruikt worden voor zowel een Bed&Breakfast als atelier of ambachtelijk bedrijf. Zolang er beneden maar niet gewoond wordt!
Verder heel veel authentieke details, zoals bijvoorbeeld de houten receptie-balie. Die doet denken aan het douanekantoor, dat hier al voor WOII gevestigd was. In 1969 kwam hier de balletstudio. Nu is het klaar om opgefrist te worden naar de hedendaagse tijd en genieten maar!

Begane grond
Entree, statig voorportaal en dito hal met lichte marmeren vloer en lambriseringen. Twee inbouwkasten, een volledig betegelde doucheruimte onder de trap en een separaat toilet, met fonteintje in de hal.
De voormalige balletzaal (10,53m X 4,08m/4,57m) is aan de voorzijde van het pand. Via de achterdeur komt u in de overdekte binnenplaats (5,64m X 8,59m), met twee daklichten. Er zit hier een entresol (3,76m X 3,39m) en dient als berging, een nooduitgang en stookhok met cv/ boiler opstelling. Plafondhoogte is 3,5m!
Royale trapopgang naar het bovenhuis.

Eerste etage
Aan de achterzijde zit een intieme eetkeuken (4,35m X 3,77m) met bar. Een tweede toilet en aan de voorzijde een royale woonkamer met drie grote raampartijen, uitkijkend op het pleintje en het oude gemeentehuis, een marmeren schouw en een strak gestuukt plafond. De eetkamer (4,59m X 4,01m) is en-suite met een vaste kastenwand. Plafondhoogte is 3,25m!
Royale trapopgang naar slaapvertrekken.

Tweede etage
Overloop met aan de achterzijde de toegang tot het dakterras (4,34m X 3,73m), met een buitenkraan op het noordoosten.
Slaapkamer 1 (4,67m X 3,48m), een kamer met vaste kastenwand (3,16m X 3,50m), thans de inpandige bergruimte. Bergkast met wasmachine/droger opstelling.
Aan de voorzijde zit Slaapkamer 2 (3,94m X 3,72m), met toegang via een luik tot de zolder, nu in gebruik als opslag en een ruime badkamer (4,40m X 2,29m) met inloopdouche, derde toilet, ligbad en dubbele wastafel. Plafondhoogte is hier 2,41m.

Bijzonderheden:
Bouwjaar 1735
Monument op eigen grond
Woonoppervlakte: 293m2
Inhoud: ca. 920m3
Bestemming: wonen (boven) en werken (begane grond)
Nooduitgang begane grond heeft recht van overpad tot de kade aan de Schie
Verwarming: CV ketel (<1998) Water: Elektrische boiler (80l) Indicatie G/W/E o.b.v. twee personen: EUR 287,00 per maand Mogelijkheid tot de aanleg van een lift Oplevering: in overleg Nultien Makelaars behartigt de belangen van de verkopende partij. Neem uw eigen aankoopmakelaar mee. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie.

 

Plattegronden

Share This

Vindt u Nultien Makelaars leuk?

Deel het dan met uw vrienden!